De chakra's bij de geboorte

De zeven belangrijkste chakra’s zitten bij onze geboorte nog als een bloem in de knop. Deze chakra’s bevinden zich op één lijn en lopen van onderaan de ruggengraat (de stuit) tot bovenin de kruin. Ze zitten aan de voor- en achterzijde van het lichaam en ontwikkelen zich tijdens de diverse levensfases, namelijk de prenatale-, baby-, peuter-, kleuter- schoolkindtijd, pubertijd, adolescentie, volwassenheid en ouderdomsfase.

De ontwikkeling van de chakra's
Chakra’s zijn draaiende energieschijven die op een bijzondere manier actief worden na de geboorte. Ze staan in verbinding met de ontwikkeling van het onderbewustzijn, “de innerlijke wereld” (Yin) en het bewustzijn, de “buitenwereld” (Yang). Het onderbewustzijn en het bewustzijn werken samen en worden aangestuurd door het magnetisch veld van de aarde; de noordpool (Yang) en de zuidpool (Yin). Elke chakra draait de volgende hogere chakra aan. Het 1ste, 2de en 3de chakra staan voor de lichamelijke aardse ontwikkeling die voelen, denken en doen aan elkaar koppelt. Het vierde, het hartchakra, vormt een brug tussen de onderste drie en de bovenste drie chakra’s (het 5de, 6de, en 7de chakra). Deze laatste drie chakra’s zijn de spirituele chakra’s die – mits ze open staan -, vanaf de geboorte een groei doormaken. Alle zeven chakra’s ondersteunen de aura.


Het contact van de chakra’s met het lichaam
De zeven chakra’s zijn elk verbonden met een andere hormoonproducerende klier. Deze klieren hebben specifieke functies die inwerken op de lichaamsfuncties en de geestelijke gesteldheid. De chakra’s en de hormoonproducerende klieren zijn de brug naar het onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn zit met emoties verbonden aan onze spirituele intuïtie (voelen, horen, ruiken, proeven en zien). Er is een volle energiestroom nodig voor het voeden van de meridianen (de ‘energiesnelwegen’ van ons lichaam). De chakra’s zijn de hofleveranciers van de meridianen die de organen, weefsels, spieren, botten en systemen bevoorraden. Lees ook de uitleg nieuwe tijd over de vermeerdering van de chakra’s en auraringen.