Tijdens de zwangerschap komen de dagelijkse prikkels onder invloed van de hormonen anders binnen. In dit prenatale stadium worden bij de baby de chakra’s, de “energiecentrales”, ontwikkeld. Dit belast de lichamelijke conditie en de geestelijke gesteldheid van de zwangere vrouw. De controle over jezelf is aan het veranderen. Je bent vanaf dat moment niet meer alleen!

 


De geboorte                                                                            
Voor moeder en kind is het hard werken om de geboorte goed te laten verlopen. Vertraging tijdens de geboorte, zoals dagenlang weeën hebben of geen ontsluiting krijgen, of juist versnelling van de geboorte door weeën-opwekkers of een spoedkeizersnee, zijn absoluut geen goede zaak voor moeder en kind. De geboorte is het moment dat de chakra’s van de baby compleet worden geactiveerd. Alle zeven chakra’s gaan tegelijk aan. De onderste drie chakra’s horen bij de aardse ontwikkeling. Het vierde, het hartchakra, functioneert als brug en verbindt deze met de bovenste drie tot negen; de spiritualiteits-chakra’s. Door complicaties tijdens de geboorte kunnen in dat stadium al blokkades ontstaan.

Huilbaby’s
Bij een moeilijke geboorte kan het natuurlijke ritme van de baby verstoord raken. De energiecentrales en de ziel kunnen niet goed samenwerken, waardoor de baby zijn draai niet kan vinden, met als gevolg veel huilen, moeilijk eten en/of slecht slapen. Dit eist zijn tol bij de rest van het gezin. De baby voelt alles en zal dus ook deze sfeer van uitputting, verdriet en zorgen waarnemen, met als gevolg nog meer problemen bij de baby, en nog meer uitputting bij de anderen, waardoor het gezin als geheel in een vicieuze cirkel belandt.

De
Energetische & Orthomoleculaire geneeswijzen bieden de volgende ondersteuning:

  • Het adviseren en healen om (gezond) zwanger te worden.
  • Zorgen dat je tijdens en na de zwangerschap goed in je vel zit.
  • Het beantwoorden van vragen over moeilijk te plaatsen emoties tijdens de zwangerschap.
  • Het helpen van huilbaby’s.
  • Het helpen van baby’s met een erfelijke afwijking zoals eczeem.