Energische geneeswijzen

In veel niet-westerse culturen wordt gebruik gemaakt van energetische geneeswijzen. Wij in het westen zijn er ook mee in aanraking gekomen.
Een voorbeeld is de acupunctuur, die al ruim 5000 (!) jaar wordt toegepast in Tibet en China. Door middel van acupunctuur wordt geprobeerd het evenwicht van de spirituele energie QI (ook wel levensenergie/kracht) in het lichaam te herstellen. De basis van de energetische geneeswijzen wordt gevormd door drie grote natuurfilosofische principes: het Tao, Yin-Yang en de 5-elementenleer.


Tao
vertegenwoordigt het weten dat de kosmos een samenhang vertoont. Niets is toeval, alles is logisch. Tao is het wezen, de essentie, het onnoembare, het niets; de bron van alle zijn. De basis is liefde.

Mijn behandelmethode is eveneens een energetische geneeswijze

Ik maak gebruik van dezelfde natuurfilosofische principes. In principe kunnen alle klachten met energetische geneeswijzen – en derhalve ook door mij - behandeld worden. Voorbeelden van behandelde klachten zijn chronische vermoeidheid, emotionele storingen zoals angsten en depressies, ME, burn-out, PMS, allergieën, darmstoringen, migraine, hoofdpijn,  hormoonstoringen, schildklier, overgang, reumatische klachten, spier- en gewrichtsklachten, huidklachten/eczeem Ook kinderen en volwassenen met ADHD,  ADD, PDD-nos, ODD, ODD-cd, klachtenkunnen bij mij terecht.

Bij klachten is het altijd wenselijk eerst de huisarts te bezoeken.