De ziel

De ziel is een lichtbol met informatie; een spirituele bundeling van gegevens over wie je werkelijk bent. Zij bevat frequenties, tonen, trillingen, klanken en kleuren en heeft je lichaam als tempel. De ziel gedijt het beste in een ontspannen lichaam, omdat er dan meer balans is in het bewustzijn. Door die balans behoedt de ziel, die het onderbewustzijn bemant, het lichaam voor aardse gevaren en andersom. Dat doet zij door samen te werken met een innerlijk gevoel of stemmetje, dat via je hart, je hoofd activeert. Het wordt een samenspel en omvat de eindeloze wijsheid die je aardse leven bezieling geeft.  De ziel van de baby gaat tijdens de zwangerschap zijn/haar zielsinformatie aanleggen, dit gebeurt op onderbewustzijnsniveau. Bij moeder en baby ontvouwt zich dat instinctief vanaf de geboorte. Moeder en kind wennen na de bevalling aan elkaar en beginnen samen aan een nieuw avontuur.
Het is belangrijk dat zowel de moeder als het kind van zichzelf houden. Alleen dan kan het nieuwe avontuur een succes worden. De ziel heeft een voorgeprogrammeerd pad voor het aardse leven. Zij moet echter wel wereldse verleidingen weerstaan en moeilijkheden overwinnen. Lukt dat, dan straalt de ziel dat uit via je aura. Je aura is een thermische beschermlaag en werkt samen met je chakra’s; dit zijn je opgebouwde aardse levenservaringen. In deze energetische systemen zit je spirituele geheugen. Dit krijgt pas de ruimte om zich te ontvouwen als je je eigen pad weet te volgen. Je lichamelijke welzijn wordt beschermd door je meridianen, die afhankelijk zijn van de chakra’s. De levensenergie wordt aangestuurd vanuit de kosmos; de planeten en sterrenstelsels. De micro- en macrokosmos werken samen om alles op spiritueel en aards vlak te ondersteunen. Het is belangrijk om lichaam en geest te verbinden met elkaar, waardoor er een Yin en Yangbalans komt en blijft. Die balans ontstaat door vanuit je ziel te leven en je lichaam in ontspannen toestand te houden. Het hoofd behoort volgzaam te zijn en geconcentreerd op de ziel; pas dan leven we in wijsheid.

Aan de andere kant wacht het licht

Als het leven bijna is volbracht, voelt de ziel het licht van de aura, chakra’s en meridianen op een natuurlijke manier afnemen. De ziel bereidt zich voor op een uittrede. Ook het lichaam wordt zich hiervan bewust en krijgt geestelijk de zware taak om de ziel los te laten. Men keert in dat proces naar binnen toe, richting het onderbewustzijn. Voor de buitenwereld lijkt de persoon in kwestie dan wat afwezig of verward. Dit “overlijdensgevoel” kun je ook krijgen als je het allemaal niet meer ziet zitten, om welke reden dan ook. Je hebt dan een leegloop in je aura, wat veroorzaakt wordt door een shock of trauma, iets wat je van je eigen pad af heeft geduwd. In deze toestand kun je geestelijk uitgeput raken. In deze energetische leeglooptoestand laat je ziel je herhaaldelijk weten dat er te weinig licht voor haar is en dwingt zo de geest om hier een oplossing voor te vinden.