Chakra's en de ziel, de oproep van de nieuwe tijd

Chakra’s zijn draaiende energieschijven die op een bijzondere manier actief worden na de geboorte. Er zijn zeven hoofdchakra’s die bij onze geboorte nog als een bloem in de knop zitten. Ze bevinden zich op één lijn en lopen van onderaan de ruggengraat (de stuit) tot bovenin de kruin. Elke chakra bestaat uit twee schijven/draaikolkjes: een aan de voorkant van je lichaam en een aan de achterkant. Elke chakra draait de volgende hogere chakra aan.

Bewustzijn en onderbewustzijn 

Chakra’s staan in verbinding met je lichaam. Elke chakra staat in contact met een bepaalde hormoonproducerende klier. Deze klieren hebben specifieke functies die inwerken op de lichaamsfuncties en de geestelijke gesteldheid. De chakra’s zijn tevens verbonden met een laag van de aura (elke chakra heeft zijn eigen auralaag). De aura is een beschermende lichtring/laag om je lichaam heen. De aura zelf heeft ook invloed op de chakra’s. Chakra’s staan tevens in verbinding met de ontwikkeling van je onderbewustzijn, “je innerlijke wereld” (Yin) en je bewustzijn, “de buitenwereld” (Yang). Het onderbewustzijn en het bewustzijn werken samen en worden aangestuurd door het magnetisch veld van de aarde: de noordpool (Yang) en de zuidpool (Yin).

Je onderbewustzijn hoort in contact te staan met je ziel. De ziel geeft je het gevoel van vrijheid. Alleen goed werkende chakra’s (onze energiecentrales) kunnen zorgen voor een volle energiestroom die via de meridianen (onze energiesnelwegen) naar al onze lichaamsdelen wordt geleid en tevens naar onze aura en onze ziel. Is die energiestroom er niet (of onvoldoende), dan ervaar je geen gevoel van vrijheid.

De zeven basischakra’s

 De 1ste, 2e en 3e chakra staan voor je lichamelijke ontwikkeling, de 5de, 6de en 7de chakra voor je emotionele. De 4de chakra, het hartchakra, vormt de verbinding tussen de onderste en de bovenste chakra’s. De hartchakra is het meest actief in de pré-pubertijd (8 t/m 12 jaar) en de echte pubertijd, soms zelfs langer. De hartchakra staat voor onvoorwaardelijke liefde en mededogen met jezelf en anderen. De combinatie van alle chakra’s maakt wie je bent en waar je voor staat.

Meerdere chakra’s bij hoog gevoeligheid/begaafdheid

Als je hoog gevoelig/begaafd bent, heb je meer chakra’s: de 8e, 9e, 10e, 11e, en 12e chakra. Dit zijn je spirituele chakra’s. Deze zijn al aanwezig in de prenatale fase. Deze, en tevens de 4de t/m 7de chakra, hebben zich echter vaak niet kunnen ontwikkelen, omdat het hartchakra beschadigd is geraakt. In dat geval stopt ook de ontwikkeling van de ziel en daarmee het vrijheidsgevoel. Om de hartchakra te helen (en zo de ontwikkeling van de hogere chakra’s in gang te zetten) moet de aandacht uitgaan naar achterliggende emoties die blokkades hebben opgeworpen. Er is door jezelf onbewust een compensatie/aanpassing in gedrag en energie geweest die je ontwikkeling in één of meerdere levensfase(s) heeft geremd.

De wisseling van vissentijdperk (oorlog) naar Aquariustijdperk (vrede) is momenteel in volle gang. De spirituele chakra’s wachten nu op een seintje. Namelijk dat de wereld in een sluier van liefde en licht moet worden gehuld. De hooggevoelige kinderen en volwassenen worden opgeroepen om daaraan mee te werken. Ik noem ze daarom ‘lichtwerkers’. Ieder heeft daarin zijn eigen taak.

Het is het de bedoeling dat er een eigen afstemming komt. Ik kan je daarbij helpen. Jullie lichtwerkers zijn hard nodig om het plezier van het leven in deze wereld door te geven aan volgende generaties!


Geïnteresseerd geraakt, maak dan nu een afspraak

Afspraak maken